Zien en gezien worden.

Jongelui in keurige gala kleding die zich in dure sport auto’s, prachtige oldtimers, grote limousines en de meest aparte voertuigen, laten voorrijden om de rode loper te betreden. Alles om maar op te vallen en vooral gek doen. Dat is het Carmel College Salland eindexamen gala.

Elk jaar weer is de Leeren Lampe in Raalte, na de diploma-uitreiking, twee avonden ‘the place to be’ om van dit schouwspel te genieten. Op donderdag kan het VMBO uit haar plaat gaan en om vrijdag is het de beurt aan de HAVO en VWO geslaagden. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en andere familie leden lopen massaal uit om van hun trots te genieten. Maar ook als er geen directe connectie is met de geslaagden komt men graag even kijken. En terecht want het is een waar schouwspel.

Voor Salland Centraal en Weekblad voor Salland was ik bij het VMBO gala aanwezig om dit spektakel vast te leggen.

 

Hier onder zijn, via mijn Oypo kanaal, alle foto’s van die avond te bekijken en eventueel ook te bestellen.


Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3, Test 3,

Van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 oktober was in de RAI in Amsterdam de BedrijfsautoRAI.
Trucking.nl, onderdeel van Logistic Force, had mij gevraagd om foto’s te maken op hun stand waar de bezoekers zichzelf op de foto konden laten zetten als “Eigen rijder van het jaar 2015”, “Transportman 2015” of “Innovatiegoeroe 2015”.

Trucking.nl is een ‘marktplaats’ voor de transportsector. Een online platform voor charter en transporteur dat inspeelt op de toenemende behoefte aan transparantie, flexibiliteit en eerlijke samenwerking. Trucking.nl brengt de vraag en aanbod voor de transport chartermarkt online samen met als doel de transporteur snel inzicht te geven in beschikbare (flexibele) capaciteit op de chartermarkt en het realiseren van een hogere bezettingsgraad voor de charter.

Dinsdagochtend de auto volgeladen met de fotoapparatuur, studioflitsers en het nodige reserve materiaal en richting Amsterdam. Eenmaal aangekomen bij de stand en kennis te hebben gemaakt met de mensen van Trucking.nl bleek de ruimte om de foto’s te kunnen maken toch wat kleiner dan wat voor de tijd op de plattegrond was geschetst, maar na wat passen en meten toch een leuk mini studiootje kunnen neerzetten. Ondertussen waren de 2 modellen en de gastspreker ook gearriveerd en na een bakje koffie en wat test foto’s konden we aan de slag.

Met de vlotte babbel van de gastspreker, die op de beursvloer de voornamelijk mannelijke bezoekers wees op de fotomogelijkheid met de 2 modellen, haalde hij al snel de eerste mensen naar de stand waar men zelf kon kiezen welke van de 3 ‘prijzen’ het beste bij hen zou passen.

De gemaakte foto werd vervolgens op de laptop onder een bijhorend sjabloon gelecht en online gezet op de site van Trucking.nl, uiteraard met het uiteindelijke doel om mensen naar de site te lokken. Wel opmerkelijk was dat ook veel van de stoere mannen truckers de foto mogelijkheid met de dames afwezen met als excuus “Ik weet niet of de vrouw thuis dat wel zo leuk vindt”.

Al met al hebben we die 5 dagen 527 foto’s online kunnen zetten op de site met als topdag de vrijdag met 142 foto’s.
De foto’s zijn nog altijd te bekijken op http://trucking.nl/award/

 

 

 

Bla bla bla