Zwientie tikken in Luttenberg

Het Zwientie Tikken is een veel besproken iets voornamelijk bij en door de Partij van de Dieren. Ondertussen maak ik al heel wat jaren foto’s bij het Zwientie Tikken in Luttenberg en daarnaast ben ik zeker ook een dierenliefhebber. Er is in al die jaren nog niet 1 moment geweest dat ik gedacht heb dat er ik naar een vorm van dierenleed zat te kijken. Sterker nog, als fotograaf sta je dicht op “arena” en zie je juist dat het varken gewoon geniet in het bassin. Ergens heb je meer medelijden met de deelnemers, die zich overigens vrijwillig opgeven, omdat juist zij op een bijna vernederende manier door de modder moeten kruipen. Geblinddoekt op handen en knieën opzoek naar een varken die met een thuiswedstrijd bezig is, terwijl je ondertussen voor de honderden toeschouwers pure amusement bent.

Zaterdag 21 augustus was ik ook weer aanwezig bij de editie van 2016 om foto’s te maken voor RTV Oost en Salland Centraal.